• 24 Ιουνίου, 2021

Κατάθεση Καλογρίτσα: Οι πρώτες πληροφορίες για τα όσα είπε – Διεκόπη μετά από αδιαθεσία

 Κατάθεση Καλογρίτσα: Οι πρώτες πληροφορίες για τα όσα είπε – Διεκόπη μετά από αδιαθεσία

Διεκόπη προσωρινώς η κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν αισθάνεται καλά. Τον εξετάζει ο Παύλος Πολάκης.

Ο βασικός μάρτυρας είχε αναβάλει δυο φορές την κατάθεσή του, επικαλούμενος παρενέργειες από το εμβόλιο και επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην προανακριτική ο Καλογρίτσας: Πώς θα κινηθεί στην κατάθεσή του – Όψιμη εμπλοκή Στουρνάρα στη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ

Ο εργολάβος που έχει υποστηρίξει ότι από την εταιρεία Χούρι πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τηλεοπτικό σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με avgi.gr είναι εκτεθειμένος αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας Αττικής, ο γιός του Γιάννης διέθετε ήδη από την 1η Ιουλίου 2016 εγγυητική επιστολή από την τράπεζα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έγινε στο τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κύκλους της πλειοψηφίας, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει υποστηρίξει πως «το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά;» Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Νίκος Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα…. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό… ». Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση ότι αυτή η συμμετοχή του στο σχήμα δημιουργίας καναλιού ήταν μετά από επιμονή του υπουργού τότε Νίκου Παππά, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ότι “εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος…”

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, φέρεται να κατέθεσε ότι “στον Άραβα (εννοεί στον Χούρι) εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

  • Στ. Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;
  • Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Σχετικά με την επιστροφή των 3 εκατ ευρώ που του αξίωσε η CCC όταν ναυάγησε ο διαγωνισμός, ο κ. Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε πως “το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου.

Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό.”

Τι έχει συμβεί έως τώρα:

Ο πρώτος μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας έδωσε μια πολύ χαρακτηριστική απάντηση σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής. Ρώτησε ο πρόεδρος: « Τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;». Και απαντά ο Κυριάκος Τόμπρας: «τα αρχ@δι@ του Καράμπελα».

Ο σύνδεσμος μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας κατέθεσε ακόμα ότι ο ίδιος γνώρισε τον Καλογρίτσα στον Χούρι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την πρώτη χειραψία της ζωής τους την έκαναν με σύσταση δική του.

Παράλληλα κατέθεσε το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι -Καλογρίτσα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό είναι 6 Μαΐου 2018, δηλαδή, δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό αποτυχημένο εγχείρημα του Καλογρίτσα. Έτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οποίος συνυπογράφει το συμφωνητικό, ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστά τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον Χούρι.

Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC συμφερόντων Χούρι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία Καλογρίτσα-Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.