• 1 Αυγούστου, 2021

“Δεν ανησυχώ διότι όσοι εμβολιάζονται με AstraZeneca είναι συνειδητοποιημένοι” λέει μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

 “Δεν ανησυχώ διότι όσοι εμβολιάζονται με AstraZeneca είναι συνειδητοποιημένοι” λέει μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Για να κατευνάσει τις ανησυχίες των πολιτών που είναι κάτω των 60 ετών και έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca, αλλά και για να αμβλύνει τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ως προς το εμβόλιο παρενέβη στην ΕΡΤ η Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κόσμου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καθυστέρησε στο να πάρει αυτή την απόφαση και ενδεχομένως έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca η κ. Παυλοπούλου δήλωσε:

«Εδώ έχουμε έναν πόλεμο. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε ατομική πολιτική, ούτε ατομική στατιστική. Πριν από δύο μήνες η χώρα βρισκόταν στο κόκκινο και ο κίνδυνος από τη νόσο ήταν πολύ μεγάλος».

Συνέδριο γονιμότητας: Ηχηρή κατάρρευση του κατ’ επίφαση προοδευτισμού

Αναφερόμενη σε όσους έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για πρώτο ραντεβού με το εμβόλιο της βρετανικής εταιρείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος τόνισε:

«Οι συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει την πρώτη δόση του AstraZeneca είναι 1.300 άτομα και θα λάβουν ένα ενημερωτικό sms. Αν το επιθυμούν να αλλάξουν εμβόλιο θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό όμως θα καθυστερήσει τον εμβολιασμό τους. Όσα άτομα έχουν κάνει την ά δόση δεν θα πρέπει να ανησυχούν» είπε, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Δεν ανησυχώ διότι όσοι εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι συνειδητοποιημένοι. Είναι αλήθεια ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ζωές και στη χώρα μας δεν έχει τύχει της καλύτερης επικοινωνιακά διαχείρισης».