• 28 Ιανουαρίου, 2022

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

 Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία θα πλήξει, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μεγάλο μέρος της χώρας με ισχυρές καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους αλλά και κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Ο καιρός μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο χειμώνα, και τις επόμενες ώρες ακραάι καιρικά φαινόμενα αναμέναται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κεραμέως: Αδιανόητη η επίθεση που δέχθηκε ο Γυμνασιάρχης στην Πιερία

Η ΕΜΥ, με επικαιροποιημένη ανακοίνωση, «αναβαθμίζει» το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Την ίδια στιγμή, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες του Σαββάτου την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.