• 31 Ιουλίου, 2021

“Δέλτα” – Ισραήλ: Οι μισοί απ΄ όσους μολύνθηκαν ήταν εμβολιασμένοι

 “Δέλτα” – Ισραήλ: Οι μισοί απ΄ όσους μολύνθηκαν ήταν εμβολιασμένοι

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα» της νόσου Covid-19 στο Ισραήλ, είχαν εμβολιαστεί πλήρως  ωθώντας την κυβέρνηση να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπως και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας Ισραηλινών αξιωματούχων υγείας, περίπου το 90% των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού πιθανότατα προκλήθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ επέκτεινε αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία εμβολιασμού της ώστε να συμπεριλάβει και τους 12 έως 15 ετών μετά από ένα άλμα στα κρούσματα μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Λαζάρου για “covid free” εστιατόρια: “Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω τους πελάτες”

Στο Ισραήλ περίπου το 65% του πληθυσμού – πάνω από το 80% των Ισραηλινών ηλικίας άνω των 16 ετών – έχουν λάβει και τις δόσεις του εμβολίου .

Ωστόσο, η μετάλλαξη «Δέλτα» οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων, με περισσότερα από 100 άτομα σε καθημερινή βάση να βρίσκονται θετικά στον κοροναϊό επί έξι συνεχόμενες ημέρες.

Η παραλλαγή «Δέλτα» κατάφερε να παρεισφρήσει στο Ισραήλ μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της με τους Ισραηλινοί ταξιδιώτες να επιστρέφουν από χώρες που ανήκουν στην «κόκκινη λίστα» όπως Ινδία