• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

“Χρυσός” Τεντόγλου- Ξεσήκωσε το στάδιο από τον ενθουσιασμό η ελληνική αποστολή- Τα στιγμιότυπα

 “Χρυσός” Τεντόγλου- Ξεσήκωσε το στάδιο από τον ενθουσιασμό η ελληνική αποστολή- Τα στιγμιότυπα

Είναι ένας τρομερός αθλητής και επιβεβαίωσε και στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη ήταν άκυρος και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος, γεγονός που δείχνει πως παρότι θεωρείται “εγκεφαλικός” αθλητής τον είχε επηρεάσει το άγχος μιας διοργάνωσης όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι αυτό επειδή καμία επίδοση, από τις πολλές που έχει κάνει, και κανένα μετάλλιο, από τα πολλά που έχει πάρει, άλλης διοργάνωσης δεν συγκρίνεται με το βάθρο των νικητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όταν βρήκε το ψύχραιμο στυλ του επέστρεψε με το τελευταίο άλμα και έδειξε πόσο σπουδαίος είναι. Το τι ακολούθησε στις κερκίδες του σταδίου με την ελληνική αποστολή το βλέπετε πιο κάτω:

Το άλμα που έφερε το χρυσό μετάλλιο

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια».

Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.