• 11 Μαΐου, 2021

Χρυσοχοϊδης: Πρόσθετα μέτρα προστασίας του Κ. Βαξεβάνη

 Χρυσοχοϊδης: Πρόσθετα μέτρα προστασίας του Κ. Βαξεβάνη

Άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Κώστα Βαξεβάνη ελήφθησαν, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, για “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε χθεσινή ανάρτησή του, δημοσιοποίησε πληροφορίες – καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης είχε σχεδιάσει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε πληροφοριοδότης.

Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, στην ανάρτησή του, παρέθεσε δύο γεγονότα που προηγήθηκαν: το πρώτο είναι η επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο η προσπάθεια ενός ατόμου να παραβιάσει τα γραφεία της εφημερίδας «Documento».

Αναφέρεται ακόμα στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους επιβάτες μοτοσικλέτας, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια και εκτιμά ότι και αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πάντως, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο τελευταίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του.

Σημειώνεται ότι οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών Βαξεβάνη και την προστασία του δημοσιογράφου, ζήτησαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΣΗΕΑ.