Χωριστός κωδικός SMS στο 13033 για σούπερ μάρκετ – Πότε θα εφαρμοστεί – Σαρηγιάννης: “Βάλτε “κόφτη”… “

 Χωριστός κωδικός SMS στο 13033 για σούπερ μάρκετ – Πότε θα εφαρμοστεί – Σαρηγιάννης: “Βάλτε “κόφτη”… “

Την ώρα που στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις στο τραπέζι της συζήτησης για ένα νέο κωδικό sms στο 13033, όταν αποφασιστεί το άνοιγμα πιθανόν την πρώτη Μαρτίου ή το πολύ μετά την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου μήνα, ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης προτείνει να μπει “κόφτης στα sms που στέλνουν οι πολίτες για να βγουν από το σπίτι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως αν αυτό είναι εφικτό, θα συνέβαλε θετικά στην επιδημοιολογική εικόνα της χώρας.

Ο ίδιος τόνισε πως οι δραστηριότητες θα πρέπει να ανοίξουν κλιμακωτά προκειμένου να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των κρουσμάτων.

Όπως είπε, «σε μια βδομάδα μέσα ξέρουμε τι θα συμβεί». Εξέφρασε την ανησυχία του ωστόσο για την Αττική, καθώς η αποκλιμάκωση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν.

Σχετικά με τις μετακινήσεις εμβολιασμένων από νομό σε νομό σημείωσε πως θα κριθούν από το αν υπάρχει μετάδοση του ιού και μετά το εμβόλιο. Κάτι που βέβαια θεωρείται σχεδόν απίθανο.

Οι πληροφορίες για τον νέο κωδικό

Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να μπει ένας νέος κωδικός SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, ειδικά για τα ψώνια στα μαγαζιά. Σημειώνεται ότι και τα σούπερ μάρκετ ζητούν νέο κωδικό και συγκεκριμένα το 7 για να κάνουν τις αγορές οι πολίτες.

  • Στην κυβέρνηση σκέφτονται να μπει και ένας νέος κωδικός που θα αφορά αποκλειστικά στα καταστήματα, όπως γράφει και η Realnews σήμερα Κυριακή. Κι αυτός ο κωδικός θα έχει χρονικό περιορισμό, με τους πολίτες – καταναλωτές να μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το πλάνο που έχει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο θα έχει περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «κόφτης» στα sms στο 13033, με τους πολίτες να στέλνουν όσα θέλουν.

Στο νέο κωδικό ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Οι πολίτες θα στέλνουν τον κωδικό στο νέο αριθμό, που θα είναι παρόμοιος με το 13033, και θα παίρνουν έγκριση μόνο μία φορά την ημέρα και με χρονικό περιορισμό.

Δηλαδή, θα μπορούν να βγουν για ψώνια μόνο για κάποιες ώρες και μόνο μία φορά την ημέρα.

Τι ισχύει σήμερα με το SMS 13033

Υπενθυμίζεται ότι για τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί. Οι πολίτες θα μετακινούνται με το απαραίτητο sms στο 13033 με τον απαραίτητο κωδικό.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Παναγιώτης Δρίβας