• 13 Απριλίου, 2021

Στο “βαθύ κόκκινο” Κιλκίς και ακόμη έξι δήμοι – Δραματική έκκληση για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαϊα

 Στο “βαθύ κόκκινο” Κιλκίς και ακόμη έξι δήμοι – Δραματική έκκληση για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαϊα

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τις περιοχές, που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο», εκείνες που βγαίνουν από αυτό και εκείνες που εντάσσονται στη λίστα των ιδιαίτερα επιβαρυμένων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης, ο δήμος Λέρου.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, στις οποίες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας δραματική έκκληση στους κατοίκους αυτών των περιοχών, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και ζήτησε την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμών.

Τόνισε δε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου πρέπει να γίνει συντονισμένα και με κανόνες. Πρόσθεσε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε είναι πιθανό να αρθούν οι ελευθερίες που δόθηκαν.

Σε σχετική ερώτηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα καταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται σε άλλους δήμους για ψώνια, με τη χρήση του sms στο 13032, ραντεβού σε συγκεκριμένο κατάστημα, οπωσδήποτε εντός της περιφερειακής ενότητας και μέσα στον χρονικό περιορισμό των τριών ωρών, .