• 22 Απριλίου, 2021

Χαράς ευαγγέλια για Βοτανικό και οπαδούς του Παναθηναϊκού – Τι είπε ο Μπακογιάννης

 Χαράς ευαγγέλια για Βοτανικό και οπαδούς του Παναθηναϊκού – Τι είπε ο Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από Τις Έξι» και αποκάλυψε ότι σήμερα θα κατατεθεί το πρώτο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο πως προχωράει το έργο του Βοτανικού ενώ προέβη στην αποκάλυψη ότι σήμερα θα κατατεθεί το πρώτο επίσημο αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει το Τσάμπιονς Λιγκ, την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα του γηπέδου:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού. Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».