• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού σε Αστυνομία και σώματα ασφαλείας

 Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού σε Αστυνομία και σώματα ασφαλείας

Φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης από ρεπορτάζ της Καθημερινής για τα σώματα ασφαλείας, την ώρα που Μαξίμου και υπουργείο Υγείας αυξάνουν ασφυκτικά την πίεση προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη επικαιροποιημένα στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι κατά κύριο λόγο η υπηρεσία που έχει αναλάβει τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κοροναϊού, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται στο 58%.

Το ξέσπασμα γιατρού από την Κρήτη για τους αντιεμβολιαστές: “Εμβολιαστείτε, έρχεται μακελειό που αδυνατώ να περιγράψω”

Υψηλόβαθμος αξιωματικός, μάλιστα, επισημαίνει στην Καθημερινή ότι εάν προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διάρκειας ή υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων πέφτει στο 32%.

Εκφράζεται, πάντως, αισιοδοξία ότι με τις επιστροφές από τις καλοκαιρινές άδειες το ποσοστό εμβολιασμών θα αυξηθεί, ενώ η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το παράθυρο να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ενστόλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική μόλις το 53% των αστυνομικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη να φτάνει το 54%.

Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο, με τους ειδικούς να το αποδίδουν στον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Πηγή: efsyn.gr