• 28 Ιανουαρίου, 2022

CDC – Ακόμη κι αν είχαν εμβολιαστεί όλοι, πάλι θα είχαμε νεκρούς από κοροναϊό

 CDC – Ακόμη κι αν είχαν εμβολιαστεί όλοι, πάλι θα είχαμε νεκρούς από κοροναϊό

Τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτα, ενώ ο αριθμός των καθημερινών θανάτων αρχίσει να μειώνεται κατακόρυφα και αυτό είναι ένα σημάδι για την  δρ. Ροσελ Βαλένσκι, Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ότι ο κοροναϊός υποχωρεί.

Όπως τονίζει στο ABC, οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν γίνει πιο αξιόπιστο σημείο αναφοράς για την πρόοδο των πολιτειών στις ΗΠΑ από τον κοροναϊό με τους εμπειρογνώμονες να μην κοιτούν πια τόσο την πορεία των κρουσμάτων.

Όσο περισσότερα μαθαίνουν οι επιστήμονες για τον ιό, τόσο περισσότερο απομακρύνονται από την έννοια της ανοσίας αγέλης.

Αντ’ αυτού, οι επιστήμονες συμφωνούν ακόμη κι αν όλοι είχαν εμβολιαστεί, θα υπήρχαν και πάλι κρούσματα, διασωληνωμένοι, ακόμη και θανάτοι.

Τι απάντησε o Κατρίνης για το αν θα εκπροσωπεί τον Ανδρουλάκη στη Βουλή ως επικεφαλής της ΚΟ

Ο ιός θα εξακολουθούσε να εξαπλώνεται ανάμεσά μας, όπως η εποχική γρίπη. Και όπως και στη γρίπη, κάποιοι άνθρωποι θα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται και κάποιοι θα πέθαιναν – αλλά σίγουρα λιγότεροι από 1.100 θανάτους την ημέρα.

Τα δεδομένα του CDC αποδεικνύουν πως οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι έχουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με COVID-19.

Παρά τον ζοφερό καθημερινό απολογισμό των θανάτων, η Βαλένσκι δήλωσε ότι πιστεύει ότι μια μέρα θα αφήσουμε πίσω μας ένα από τα βασικά «εργαλεία» της πανδημίας, το οποίο είναι η μάσκα προσώπου.

«Οι μάσκες είναι για τώρα, δεν είναι για πάντα», δήλωσε η Βαλένσκι.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τελειώνουμε με αυτές», τόνισε και πρόσθεσε πως «ο καλύτερος τρόπος για να βάλουμε την πανδημία – και τις μάσκες – στον καθρέφτη του παρελθόντος είναι να επικεντρωθούμε στις τωρινές στρατηγικές που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν».

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.