• 21 Ιανουαρίου, 2021

CapitolAttack: Το βίντεο που ανέβασε στο Twitter διάσημος συγγραφέας- Ο Τραμπ πίσω από την εισβολή (vid)

 CapitolAttack: Το βίντεο που ανέβασε στο Twitter διάσημος συγγραφέας- Ο Τραμπ πίσω από την εισβολή (vid)

Το βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που ανέβασε ο διάσημος συγγραφέας Ντον Γουίσλοου καταγράφει με ακρίβεια την επίθεση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και θεωρείται από πολλούς μια συμπύκνωση των στοιχείων πως η εισβολή ήταν μια καλά οργανωμένη ενέργεια, μεθοδευμένη από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το βίντεο μαζί με άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, αποδεικνύει ουσιαστικά την εμπλοκή Τραμπ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαδικασία αποπομπής του από το προεδρικό αξίωμα στις εναπομείνασες 10 ημέρες μέχρι την ορκομωσία του Τζο ΜΠάϊντεν.

Maga mob's Capitol invasion makes Trump's assault on democracy literal | US  news | The Guardian
Feds release photos of pro-Trump US Capitol rioters - New York Daily News

Ποιος είναι

Ο Ντον Γουίνσλοου, με περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη του Ρόουντ Άιλαντ, όπου έμαθε να αγαπά τη λογοτεχνία. Πριν αφιερωθεί σε αυτή, έκανε διάφορες δουλειές και ταξίδεψε σε πολλές μεριές του πλανήτη. Με το πρώτο του μυθιστόρημα, “A Cool Breeze on the Underground” (1991), διεκδίκησε το Βραβείο Έντγκαρ. Μια ταινία και μια εκδοτική συμφωνία για το μυθιστόρημά του “The Death and Life of Bobby Z” (1997) του επέτρεψαν να εργαστεί αποκλειστικά ως συγγραφέας και να εγκατασταθεί στην αγαπημένη του νότια Καλιφόρνια, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση πολλών από τα βιβλία του. Στη συνέχεια, άρχισε να ασχολείται πιο συστηματικά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημά του “Savages” (2010) μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Όλιβερ Στόουν. Το 2012, του απονεμήθηκε το Βραβείο Ρέιμοντ Τσάντλερ. Η “Δύναμη του σκύλου” (2005) και “Το Καρτέλ” (2015) αποτελούν ένα μυθιστορηματικό δίπτυχο, με τα δύο βιβλία να μπορούν να διαβαστούν και αυτόνομα.