• 23 Ιουνίου, 2021

Αυτοψία Χαρδαλιά : Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο- Επιφυλακή για το φόβο αναζωπυρώσεων (vid)

 Αυτοψία Χαρδαλιά : Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο- Επιφυλακή για το φόβο αναζωπυρώσεων (vid)

Στον οικισμό Παπαγιανέικα, όπου καταγράφεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με την εν εξελίξει πυρκαγιά, βρέθηκε για αυτοψία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως η πυρκαγιά είναι σε ύφεση αν και ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί. “Έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει” ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως “όλα θα πάνε καλά” καθώς και ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Ολυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής κατά διαστήματα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε διάφορα σημεία, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς, οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.