• 28 Ιανουαρίου, 2022

“Αυθόρμητη” η συγκέντρωση στο Σύνταγμα λένε οι Πακιστανοί – Ζητούν να μην πληρώσουν τα πρόστιμα – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

 “Αυθόρμητη” η συγκέντρωση στο Σύνταγμα λένε οι Πακιστανοί – Ζητούν να μην πληρώσουν τα πρόστιμα – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου δίνει εξηγήσεις ο Πακιστανικός Σύλλογος για τις σκηνές συνωστισμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, όπου εκατοντάδες Πακιστανοί κατέκλυσαν την πλατεία – χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας – για να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Syed Mohammad Jamil, η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη», καθώς δεν ήταν σε γνώση τους ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

«Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους», αναφέρεται στην επιστολή.

Η Γκάγκα τηλεφώνησε στο κινητό του Παπαδάκη ενώ βρισκόταν στον αέρα (vid)

Για τις εικόνες με τους συνωστισμένους μετανάστες χωρίς προστατευτική μάσκα μίλησε το πρωί στον Ant1 o υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα».

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι έγινε ενημέρωση τους ότι δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.