• 29 Ιανουαρίου, 2022

Αρπαγή γυμνασιάρχη στην Πιερία: Αρνήθηκαν τεστ κοροναϊου οι συλληφθέντες για να πάνε στο δικαστήριο – Νέα δικογραφία και για αυτό

 Αρπαγή γυμνασιάρχη στην Πιερία: Αρνήθηκαν τεστ κοροναϊου οι συλληφθέντες για να πάνε στο δικαστήριο – Νέα δικογραφία και για αυτό

Οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιερία – Η στιγμή που οι “θεματοφύλακες του Συντάγματος” απαγάγουν τον γυμνασιάρχη

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Εξάλλου, γονείς και μαθητές έκαναν στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό.