• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Αρνήθηκαν να θάψουν νεκρό οι συγγενείς του – Τον άφησαν στο ψυγείο…

 Αρνήθηκαν να θάψουν νεκρό οι συγγενείς του – Τον άφησαν στο ψυγείο…

Πέθανε από κοροναϊό 66χρονος αρνητής της πανδημίας από τη Δράμα. Μετά τον θάνατό του, οι συγγενείς του ζήτησαν νεκροψία, ώστε να πειστούν ότι αιτία θανάτου του ήταν όντως ο covid-19.

Σύμφωνα με το GRTimes ο 66χρονος ήταν ανεμβολίαστος και νοσηλεύτηκε για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Σερρών. Η κατάσταση του ασθενή ήταν τέτοια που κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς η διασωλήνωσή του και η νοσηλεία του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου όπου και κατέληξε.

Στο κόκκινο οι ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα – Συναγερμός στο υπ.Υγείας

Άφησαν τη σορό στο ψυγείο του νοσοκομείου

Οι συγγενείς του 66χρονου αρνητή του δε δέχτηκαν το πιστοποιητικό θανάτου του καθώς, παρότι είχαν στα χέρια τους το αποτέλεσμα του θετικού PCR τεστ, δεν πίστεψαν ότι ο κορονοϊός ήταν η αιτία που πέθανε. Η οικογένεια του νεκρού άφησε τη σορό του δύο – τρεις ημέρες στα ψυγεία του νοσοκομείου αφού ζήτησε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Σερρών είναι αρκετές οι περιπτώσεις συγγενών που δεν αποδέχονται ως αιτία θανάτου των ασθενών τον κορονοϊό, αυτή, όμως, είναι η πρώτη που ζητήθηκε με επιμονή και πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή.

Εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων “έδειξε” η νεκροψία

Για τη διαδικασία μάλιστα η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό. Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.