• 28 Ιουλίου, 2021

Άρχισε ο “πόλεμος” στο ΚΙΝ.ΑΛ/ Γεννηματά: “Δεν θα γίνω ορντινάτζα της Ν.Δ”- Λοβέρδος: “Υπηρεσιακή” προεδρία μέχρι την εκλογή

 Άρχισε ο “πόλεμος” στο ΚΙΝ.ΑΛ/ Γεννηματά: “Δεν θα γίνω ορντινάτζα της Ν.Δ”- Λοβέρδος: “Υπηρεσιακή” προεδρία μέχρι την εκλογή

Στην συνέντευξή της στο newsbomb και την Όλγα Τρέμη, η Φώφη Γεννηματά απαντά στο δίλημμα που τίθεται «ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ;». «Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα δικά μου συναισθήματα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για πούλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για «παιχνίδια που παίζονται γύρω από το ΠΑΣΟΚ» και δηλώνει ότι το δικό της τρίπτυχο είναι «πολιτική ενότητα – αυτόνομη πορεία – προοδευτική ταυτότητα».

Για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ δηλώνει ότι τη βρίσκουν «απόλυτα αντίθετη», χαρακτηρίζει αυτή την προοπτική «καταστροφική για την παράταξη», και τονίζει: «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνω ορντινάτζα κανενός».

Τέλος, στο ερώτημα εάν υπάρχει έδαφος συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληροί αυτή την στιγμή τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής δύναμης» και επισημαίνει ότι «δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική και καμία αλλαγή».

Είναι χαρακτηριστικό πως η κ. Γεννηματά εμφανίζεται να αποκλείει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την σκληρή κριτική που του ασκεί, λέει πως “δεν πληροί αυτή τη στιγμή” τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής δύναμης.

“Υπηρεσιακή προεδρία” ζητά ο Λοβέρδος

Η παρέμβαση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ συνιστά και μια πρώτη αποσαφήνιση του “στίγματος” που θα προβάλλει η ίδια στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, κι ενώ βάλλεται από τον ανθυποψήφιό της και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδο. Ο τελευταίος, όπως αποκαλύπτει το ieidisseis.gr, ζητά ουσιαστικά να μετατραπεί η κ. Γεννηματά σε “υπηρεσιακή πρόεδρο” μέχρι και την εκλογή νέας ηγεσίας, επιχειρώντας να την αποδυναμώσει αλλά και να καταστήσει αντιπολιτευτικά ανενεργό το ΚΙΝ.ΑΛ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα καθορίσει τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα να διεξαχθεί πριν την 3η του Σεπτέμβρη, που είναι η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Την ημέρα εκείνη, στην εκδήλωση για το γιορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει να παρουσιάσει την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα της για το ΚΙΝΑΛ, με τον Α. Λοβέρδο να μην θέλει να ταυτιστεί ο γιορτασμός με την πρόεδρο του κόμματος και συνυποψήφιά του για την ηγεσία.

Ζητά, δε, να αλλάξουν πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά, όπως π.χ να αντικατασταθεί ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ένα δραστήριο στέλεχος της νεότερης γενιάς που εκφράζει επικοινωνιακά την Φώφη Γεννηματά και ενισχύει τελευταία το αντιπολιτευτικό προφίλ του ΚΙΝ.ΑΛ.