• 14 Απριλίου, 2021

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Άρχισε η διαδικασία της αφύπνισης

 Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Άρχισε η διαδικασία της αφύπνισης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αφύπνισής του.

Συγκλονιστική ιστορία: 74χρονος πάλευε με τον κοροναϊό έξι μήνες και βγήκε νικητής (vid)

Είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης και προς το παρόν, αντιδρά ικανοποιητικά. Και το δεύτερο τεστ για κοροναϊό βγήκε αρνητικό. Η κατάσταση της υγείας του και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη. Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος.

Επίσκεψη του πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης

“Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, καθηγητή Γεώργιο Κοσιώρη, εκπροσωπώντας την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΠΑΓΝΗ και ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του. Οι ευχές ολόκληρης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για ταχεία ανάρρωση τον συνοδεύουν”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή πληροφοριών: neakriti.gr