• 16 Ιανουαρίου, 2022

ΑΠΘ: Μεγάλες καταστροφές στην Φαρμακευτική

 ΑΠΘ: Μεγάλες καταστροφές στην Φαρμακευτική

Σοκ προκαλούν οι καταστροφές στο ΑΠΘ από την κατάληψη στην Φαρμακευτική που έληξε μετά από 34 χρόνια.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην κατάληψη των 34 ετών και στην κατασκευή στο χώρο της μιας βιβλιοθήκης των Θετικών επιστημών, με χρήματα από το ΕΣΠΑ που θα αποτελέσει χώρο γνώσης και ακαδημαϊκής ελευθερίας, όπως αρμόζει σε ένα πανεπιστήμιο.

Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μονογυιός που οδηγούσε την μοιραία Ferrari στη Βούλα

«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από χθες δεν υπάρχει κατάληψη και ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά».

Αναφερόμενος και στην κατάληψη του εργαστηρίου του τμήματος Φαρμακευτικής, ο κ. Παπαϊωάννου, τόνισε εκεί υπήρχαν όργανα μεγάλης αξίας και εύφλεκτα υλικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην αλλαγή του νόμου από τον Ιούλιο του 19 που δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων καθώς οι χώροι των πανεπιστημιακών «κάμπους» είναι χώροι της ελληνικής επικράτειας όπου εφαρμόζονται οι νόμοι, κάτι που ίδιος θεωρεί απολύτως εύλογο και λογικό, όπως υπογράμμισε. Τόνισε μάλιστα ότι τα δύο τελευταία χρόνια η παραβατικότητα στους χώρους του πανεπιστημίου έχει μειωθεί δραματικά. Αυτό συμβαίνει τόνισε παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα φύλαξης σε όλους τους ανοιχτούς χώρους καθώς πρόκειται για έκταση 400 στρεμμάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες που έφερε στο φως σήμερα Παρασκευή η ΕΡΤ: