• 18 Ιουνίου, 2021

Απρόβλεπτες διαστάσεις στη δολοφονία Καρολάιν – Μέλος της Μεγάλης Στοάς η “ψυχολόγος” – Γιατί την διέγραψαν

 Απρόβλεπτες διαστάσεις στη δολοφονία Καρολάιν – Μέλος της Μεγάλης Στοάς η “ψυχολόγος” – Γιατί την διέγραψαν

Απρόβλεπτες και περίεργες διαστάσεις, στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν ειδικά ως προς τη γυναίκα που εμφανίζεται ως ψυχολόγος της 20χρονης κοπέλας. Καταρχάς υπάρχει η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ο οποίος της ζητεί να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ που λέει ότι κατέχει καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το παρελθόν της.

Τώρα στην Αστυνομία υπάρχει έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», στην οποία φέρεται να ανήκε κατά το παρελθόν η «ψυχολόγος». Το έγγραφο, το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου του 2018 και αστυνομικές πηγές το χαρακτηρίζουν στην «Καθημερινή» ως «δεκτικό έρευνας».

Σε αυτό, επισημαίνεται πως έπειτα από έρευνα της εν λόγω αδελφότητας, αποδείχθηκε πως η «ψυχολόγος» είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας, προσθέτοντας πως είναι απόφοιτος ΤΕΙ με ειδίκευση μαίας. Τονίζεται ακόμη ότι παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη.

Παράλληλα, γνωστοποιείται η αποβολή της από την αδελφότητα, καθώς, όπως τονίζεται «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της «Μεγάλης Στοάς» ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Υπενθυμίζεται ότι η φερόμενη ως ψυχολόγος είχε καταθέσει στην αστυνομία σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης, ενώ είχε κάνει και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου εξέθετε τη ζωή της Καρολάιν, προέβαινε σε εκτιμήσεις, γεγονός που προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις. Επίσης από την αστυνομία εκτιμάται ότι λόγω της ιδιότητάς της, είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού.

Η επιστολή από τον ΣΕΨ

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.