• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Απορρίφθηκε η αίτηση για άρση ασυλίας για Πολάκη – Πολιτικό θέμα με την αποχή δεκάδων βουλευτών της ΝΔ

 Απορρίφθηκε η αίτηση για άρση ασυλίας για Πολάκη – Πολιτικό θέμα με την αποχή δεκάδων βουλευτών της ΝΔ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 80 βουλευτές και κατά 84 βουλευτές με αποτέλεσμα να μην αίρεται η ασυλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητήθηκε έπειτα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποχή δεκάδων βουλευτών της ΝΔ έχει προκαλέσει συναγερμό στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ειδοποιήθηκαν με sms προκειμένου να παραβρεθούν στην ψηφοφορία.

Η ομιλία Πολάκη

«Ήξερα τον Κουρτάκη και από χθες ή είχα να μοιράσω στα Χανιά τίποτα χωράφια; Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία άρση ασυλίας βουλευτή για τέτοια ζητήματα. Αναρίθμητοι συνάδελφοι έχουν τεκμηριώσει γιατί ένας βουλευτής πρέπει να κρίνεται από την Βουλή για όσα λέγονται εντός Κοινοβουλίου, όχι ποινικά. (…) Στο τέλος η πολιτική θα υπαγορεύεται από τους Κουρτάκηδες και τους Μαρινάκηδες» ανέφερε ο κ. Πολάκης, απαριθμώντας σειρά υποθέσεων συναδέλφων του, για τους οποίους δεν ήρθη η ασυλία.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι δέχεται πόλεμο επειδή αποκάλυψε σκάνδαλα και «υπερβολικές» χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στον κ. Κουρτάκη. «Τον ξεσκέπασα και τα πήγα όλα αυτά στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το πόρισμα του Μεικτού Κλιμακίου που αποδεικνύει ότι εταιρίες συμφερόντων Κουρτάκη είναι μεταξύ άλλων το “Βελόνα και Κλωστή”, που πήρε 50.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχω από πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το 2014, όπου φαίνεται ότι πήρε γύρω στο 1.000.000 ευρώ, άλλα τόσα έπαιρνε το 2013 και πρόλαβε και το 2015 να πάρει καμιά 300.000. Πώς τα έπαιρνε αυτά; (…) Στο ιατρικό site healthpro για μπάνερ ενός μήνα πήρε 16.000 ευρώ, που δεν το ξέρει η μάνα του, ενώ στα “Παραπολιτικά” πήρε 5.500 ευρω, επειδή αυτό μπορεί να το έψαχνε κάποιος» ανέφερε ο κ. Πολάκης, αποδίδοντας στον γνωστό εκδότη χαρακτηρισμούς, όπως «διεφθαρμένος λακές», ανέφερε.

«Για αυτά μου επιτίθεται ο Κουρτάκης. Αυτές είναι οι μεθοδεύσεις του για να με εξοντώσει ως πολιτικό. Προσωπικές επιθέσεις από την προσωπική του σελίδα με λάσπη και οχετό, τύπου “Μακελειό”. Με κατηγορεί ότι τον λασπολόγησα επειδή είπα ότι έκανε τα πάντα για να μην εκλεγώ. Δυστυχώς για τον Κουρτάκη και τους φίλους του, οι πολίτες των Χανίων με τίμησαν με την ψήφο τους. Δυστυχώς για τον Κουρτάκη και τους φίλους του θα τιμήσω του 15.000 σταυρούς που πήρα. Είπα ότι έγιναν πολλά τραπεζώματα και συνεστιάσεις προκειμένου να μη βγει ο Πολάκης. Γνωρίζω ότι εξυφαίνονται νέες μεθοδεύσεις. Θέλετε να με φιμώσετε για να μην ενοχλώ. Έχετε στήσει βιομηχανία αγωγών, ο δικηγόρος μου δεν προλαβαίνει να δικάζει. Μέχρι τώρα καμία δεν έχει βγει υπέρ του, εκτός από μια που δέχτηκε ότι είχα σκοπό εξύβρισης. Τώρα επιχειρεί να με πάρει σε ποινικό δικαστήριο» είπε ο κ. Πολάκης. Λίγα δευτερόλεπτα πριν κατέβει από το βήμα, άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο, έβαλε ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη και αναφώνησε «Εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».