• 21 Οκτωβρίου, 2021

Αποκάλυψη “Ριζοσπάστη”: Οι ξενοδόχοι είχαν ζητήσει από τις 17 Ιουλίου να μην ανακοινώνεται αριθμός κρουσμάτων ανά νησί

 Αποκάλυψη “Ριζοσπάστη”: Οι ξενοδόχοι είχαν ζητήσει από τις 17 Ιουλίου να μην ανακοινώνεται αριθμός κρουσμάτων ανά νησί

Επιστολή των Ξενοδόχων προς το υπ. Τουρισμού: «Κρύφτε» τα κρούσματα ανά νησί

«Μα, πώς γίνεται νησιά με τουρισμό να μην έχουν κοροναϊό;», ήταν κάτι που πολύ συχνά άκουγε κανείς σε παρέες ιδίως το προηγούμενο διάστημα: απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί και να δίνει ένα έγγραφο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του «Ριζοσπάστη».

Ριζοσπάστης

Η εφημερίδα δημοσιεύει επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με ημερομηνία 17 Ιουλίου, και η οποία απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, τους κ. Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα. Σε αυτήν μεταξύ άλλων θεμάτων που θίγουν, επανέρχονται «στο αίτημα που έχουμε υποβάλει και με προηγούμενη επιστολή μας, προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους. Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα».

Επιστολή – πίεση που «κουμπώνει» σύμφωνα με τον «Ρ» με τις πρόσφατες καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ αλλά και με μια αποστροφή του Νίκου Χαρδαλιά, όταν στην ενημέρωση της 18ης Αυγούστου σημείωνε, «η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα (…) γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής».

Ενώ, όπως καταγγέλλει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, από τα καλά αποτελέσματα της άνοιξης μέχρι την τωρινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αυτό που μεσολάβησε είναι «το άνοιγμα του τουρισμού με τους όρους όμως των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών, και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή τη χώρα μας».

Ν. Παπ.