• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς έβαλε στο κάδρο την Μαρέβα και την χαρακτήρισε φίλη του Παπασταύρου

 Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς έβαλε στο κάδρο την Μαρέβα και την χαρακτήρισε φίλη του Παπασταύρου

Ενώπιον της προανακριτικής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνεχίζει να ρίχνει “βόμβες μεγατόνων” στο πολιτικό σκηνικό. Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, όπως είπε, όχι μόνο του ζήτησε να βοηθήσει τον Παπασταύρου, αλλά προσπάθησε να βάλει στο κάδρο και την Μαρέβα Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι δικός της (ο Παπασταύρος) φίλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε:

“Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαρας, ήταν το 2016 μπορει και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ήταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή.  Μιμάκο ή Μιμάκι με αποκάλεσε κάπως το λένε στην Μεσσηνία δεν θυμάμαι.  Μου είπε θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λεω ναι.

Παράνομο είναι; Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θέλετε να βαλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς. «Όπως θα γυρνάς έλα».  Μένει στην Κηφισιά.

Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς του είπα. Έχουν την υπόθεση του οι Οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε. Του είπα ξέχνα το Αντώνη. Εντάξει Μίμη μου είπε, ξέχνα το. Άλλωστε την Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς”.

Και πρόσθεσε: “Όταν το είπα αυτό ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει. Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη”.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους βουλευτές της ΝΔ:

Βουλευτές ΝΔ: Η Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς 

Παπαγγελόπουλος: Εισαγγελέας Διαφθοράς έγινε το 2017, το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής.