• 27 Οκτωβρίου, 2020

Απέραντος βούρκος στον Καρά Τεπέ με την πρώτη βροχή (pics)

 Απέραντος βούρκος στον Καρά Τεπέ με την πρώτη βροχή (pics)

Η πρώτη βροχή στην Μυτιλήνη προκάλεσε και τα πρώτα προβλήματα για τους 7.500 πρόσφυγες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Ηχηρό μήνυμα από την δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα: Τα περί καθυστερήσεων στη δίκη εκφέρονται από αυτούς που δεν πέρασαν ούτε απ΄έξω

Την κατάσταση περιγράφουν με μελανά χρώματα όσοι περνούν από τον καταυλισμό και βλέπουν πως περνούν την μέρα τους 7.500 μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και εκατοντάδες εργαζομένοι.

Όπως όσοι βρέθηκαν στο χώρο αυτό έλεγαν από την πρώτη στιγμή όταν επιλέχθηκε ως τόπος δημιουργίας του καταυλισμού το πεδίο βολής, η βροχή μετατρέπει το χώρο σε έναν απέραντο λασπότοπο.

Τα νερά μπήκαν μέσα στις σκηνές, οι περισσότερες των οποίων δεν διαθέτουν πάτο. Ενώ η ιδιαιτερότητα του εδάφους το οποίο είναι βραχώδες κάτω από την επιφάνεια συγκρατεί το νερό μετατρέποντας  τον καταυλισμό σε βούρκο!

Κακές είναι οι συνθήκες εργασίας και των εργαζομένων στη δομή κάθε λογής. Από τους διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι τους Αστυνομικούς υποστηρίζουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Καρά Τεπέ είναι…. αδύνατη!

Τέλος ας σημειωθεί ότι εκατοντάδες ήταν και οι αιτούντες άσυλο που για να μπουν ή να βγουν σήμερα στον καταυλισμό για όποιον λόγο, έστεκαν επί ώρες κάτω από την δυνατή βροχή.