• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση-αίσχος των ιδιωτών κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη στο τελεσίγραφο του υπ.Υγείας- Τους ζητήθηκε να δώσουν 200 κλίνες ενώ το ΕΣΥ ξεπερνά το όριο αντοχής-“Δεν μας συμφέρει”!

 Απάντηση-αίσχος των ιδιωτών κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη στο τελεσίγραφο του υπ.Υγείας- Τους ζητήθηκε να δώσουν 200 κλίνες ενώ το ΕΣΥ ξεπερνά το όριο αντοχής-“Δεν μας συμφέρει”!

Δραματικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κορωνοϊός καλπάζει και οι διαθέσιμες κλίνες, εν μέσω έξαρσης της Covid-19, είναι κατειλημμένες.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 μέχρι τις 9 το βράδυ απόψε, διαφορετικά θα υπάρξει επίταξη.

«Σας καλούμε όπως ζητήσετε από τα μέλης σας να μας ορίσουν σήμερα μέχρι τις 21.00 μμ, 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών COVID 19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευομένων τους και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους και να αποφευχθεί η λήψη των αναγκαστικών μέτρων της καθολικής επίταξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι πλέον οριακή και η επίταξη ιδιωτικών κλινικών πιθανόν να βρίσκεται προ των πυλών.

Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας. O πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών. 

Εξάλλου, για το ενδεχόμενο αυτό είχε μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη -εάν χρειαστεί- κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνεται πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και γίνεται αξιοποίηση διαθέσιμου προσωπικού με ταχεία κατάρτιση για να μπορεί να συνδράμει τους εντατικολόγους μας. Εννοείται ότι σε συνθήκες πολέμου, όπως αυτού που αντιμετωπίζουμε, η χώρα λειτουργεί ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria.gr