• 24 Ιουνίου, 2021

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για τα την διανομή self test από τα σούπερ μάρκετ

 Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για τα την διανομή self test από τα σούπερ μάρκετ

Έντονη είναι η αντίδραση του κλάδου των φαρμακοποιών στην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει στα σούπερ μάρκετ την δυνατότητα να πουλάνε self test.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα» πάντως αναφέρουν πως ο τρόπος που σχεδιάζεται να διατίθενται τα self tests από τα σούπερ μάρκετ θα είναι παρόμοιος με αυτόν που εφαρμόζεται σήμερα στα φαρμακεία, με την ταυτοποίηση του δικαιούχου να γίνεται μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:Σήμερα εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self test μέσω των σούπερ μάρκετ.

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα.»

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα.