• 23 Απριλίου, 2021

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

 Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Αυξητική είναι η πορεία των κρουσμάτων του κοροναϊού και των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους του νομού.

Σύμφωνα με το Voria.gr ελάχιστοι είναι οι δήμοι που εμφανίζουν σταθερότητα στα επιδημιολογικά δεδομένα τους σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (Πυλαίας – Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου) και μόνον ένας, ο δήμος Θέρμης, εμφανίζει μείωση των κρουσμάτων (αλλά αύξηση των νοσηλευομένων), παρά το γεγονός ότι και εκεί τα κρούσματα είναι ακόμη σε υψηλά νούμερα.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι και κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη επισήμαναν στη Voria.gr ότι τα κρούσματα και κυρίως οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν ανησυχητικά, ενώ αυτός που “βράζει” είναι ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης, που παρότι δεν εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, εντούτοις είναι σε πολύ υψηλό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, πλησιάζοντας σταδιακά τα 2.000. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι στον κεντρικό δήμο οι νοσηλευόμενοι έχουν μικρότερη ποσοστιαία αύξηση από την αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, κάτι που ερμηνεύεται από το γεγονός ότι πλέον ασθενούν νεότεροι συνάνθρωποί μας.


πηγή voria.gr