• 28 Οκτωβρίου, 2021

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός (vids-εικόνες)

 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός (vids-εικόνες)

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καθώς είναι πλέον ανεξέλεγκτη και σε ορισμένες περιπτώσεις καίει σπίτια, όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω. Εχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί.

Φωτιά στις Κεχριές: Ο καπνός έφθασε στο Ναύπλιο (εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη, ενώ οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. 

Φωτιά στις Κεχριές: Καίει ανεξέλεγκτη, εκκενώθηκαν οικισμοί (vid)

Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν υπάρξει ζημιές σε κάποια σπίτια, ενώ έγινε και προληπτική εκκένωση ιδρύματος με παιδιά με ειδικές ανάγκες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 ελικόπτερα, και δύο αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν την πυρκαγιά προτού πάει προς το πευκοδάσος του Σοφικού.