• 25 Ιανουαρίου, 2022

Αναβάλλεται η υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

 Αναβάλλεται η υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Σχεδόν το 77% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρώπης και το 35% του συνόλου των συναλλαγών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ πραγματοποιούνται σε θαλάσσιους δρόμους, ανέφερε η έκθεση. [EPA-EFE/BRAM VAN DE BIEZEN]

Οι υπουργοί των 164 χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου επρόκειτο να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη

Η πρώτη, ύστερα από τέσσερα χρόνια, υπουργική διάσκεψη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης και της ανάδυσης μιας νέας, ανησυχητικής παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Οι υπουργοί των 164 χωρών μελών του ΠΟΕ επρόκειτο να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη σε μια σύνοδο που θεωρείτο κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Η αναβολή της 12ης υπουργικής διάσκεψης «επιβεβαιώθηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή, λίγες ώρες αφότου η Ελβετία ανακοίνωσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ανησυχητικής παραλλαγής Όμικρον.