• 6 Μαΐου, 2021

Ανατροπή: “Μπλόκο” των ειδικών σε εμπορικά κέντρα και κατάργηση sms

 Ανατροπή: “Μπλόκο” των ειδικών σε εμπορικά κέντρα και κατάργηση sms

Μεγάλη ανατροπή, όπως όλα δείχνουν, στις προτάσεις των λοιμωξιολόγων καθώς οι αρχικές πληροφορίες ότι υπάρχει θετικό κλίμα στο να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, άλλαξαν.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από την Δευτέρα 19 Απριλίου και την κατάργηση του click inside, καθώς θεωρούν πως θα είναι καλύτερα αυτό να γίνει κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν θα έχει φανεί και το αποτύπωμα από το άνοιγμα των λυκείων.

Επίσης με δεδομένο πως τα υποχρεωτικά self test σε επαγγελματικές ομάδες θα ισχύσουν από τις 26 Απριλίου, προκρίνεται από τότε να επιτραπούν οι αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Για τα φροντιστήρια, που τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η μαθητική κοινότητα ζητούν την επαναλειτουργία τους, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί δεν θα εισηγηθούν να ανοίξουν, θεωρώντας ότι απαιτούνται ακόμα κάποιες ημέρες για να διαφανούν τα αποτελέσματα από τη χρησιμοποίηση των self test, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού ενόψει Πάσχα πως θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.