• 24 Ιανουαρίου, 2021

Ανατροπή με Ιερώνυμο: Θα παραστεί τελικά στην ορκωμοσία

 Ανατροπή με Ιερώνυμο: Θα παραστεί τελικά στην ορκωμοσία

Όπως ενημέρωσε με νεότερες δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας τελικά θα παραστεί, στην ορκωμοσία των νέων υπουργών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα συναντηθούν στην τελετή.

Ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί στο πρώτο γκρουπ της ορκωμοσίας, που είναι χωρισμένη σε τρία γκρουπ. 

Πάντως ο κ. Αθηναγόρας νωρίτερα ενημέρωνε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία, με την αιτιολογία ότι δεν είθισται να συμβαίνει αυτό σε ορκωμοσία υπουργών.

Το τετ α τετ έρχεται μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας Μητροπολίτης να ανοίξει τους ναούς στα Θεοφάνεια, αψηφώντας την κυβέρνηση που αποφάσισε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Η ΔΙΣ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την Τετάρτη τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Το Μαξίμου σχολίαζε μάλλον αμήχανα ότι «Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν». 

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε επίσης ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Ιερώνυμος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.