• 13 Απριλίου, 2021

Βουλή: “Μετωπική” Μητσοτάκη με Τσίπρα – “Ρίχνετε λάσπη” – “Ιδού ποιοι είναι τα τρολ του διαδικτύου” (vid)

 Βουλή: “Μετωπική” Μητσοτάκη με Τσίπρα – “Ρίχνετε λάσπη” – “Ιδού ποιοι είναι τα τρολ του διαδικτύου” (vid)

Ανέβηκαν οι τόνοι στις δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση την ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να πει ποιο είναι το ένοχο μυστικό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας είπε πώς ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα για το ποιος τοποθέτησε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Πολύ υψηλοί τόνοι όμως επικράτησαν και για τις δηλώσεις στελεχών στο διαδίκτυο με τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για λάσπη και να επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη ενώ ο κ. Τσίπρας παρέθεσε μια σειρά δηλώσεων της κ. Αγαπιδάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητστοάκης είπε αρχικά: «Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

  • «Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν».

«Αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στα περί συγκάλυψης που του πρόσαψε ο κ. Τσίπρας και για ένοχα μυστικά που τον συνδέει με την κα Μενδώνη είπε: «Πείτε μας ποιο είναι το ένοχο μυστικό; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης κ. Τσίπρα. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι όσα έγραψε ειδικά για την κα Αγαπηδάκη είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου. Αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση Κοντονή ότι είναι προσβλητικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη. «Επειδή είστε μηχανικός σας προτρέπω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη των τρολ του διαδικτύου από τον κ. Τσίπρα νωρίτερα. 

Για το θέμα της ολιγωρίας που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία ήταν ανατριχιαστική. Ο Νίκος Σ. φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε πέντε ώρες μετά. Μας καλείτε να πάμε στον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα». 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κα Μενδώνη έκανε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης. ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν πρέπει να ζει στο σκοτάδι και την σιωπή. 

 Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του να απομακρυνθεί η κα Μενδώνη. Είπε ότι στον χώρο του πολιτισμού γίνεται μια μικρή επανάσταση. 

Τσίπρας: Αυτό είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει

Ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση και δεν έκανε στοιχειώδη αυτοκριτική. Μίλησε για επιχειρήματα για μικρά παιδιά. Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα αλλά και ένα κλίμα θετικό, είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι πολλές αποκαλύψεις έγιναν από το διαδίκτυο. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν αποπέμπει την κα Μενδώνη και είπε ότι η ουσία του ζητήματος είναι ότι είχαμε μια δημόσια καταγγελία στις 6 Φεβρουαρίου και πως η κα Μενδώνη είπε ότι ο κ. Λιγνάδης οδηγήθηκε μόνος του σε παραίτηση από το κλίμα των φημών. Και πως είπε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον Λιγνάδη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν έχει πει κουβέντα για τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Την κα Αγαπηδάκη δεν τυγχάνει να την γνωρίζω. Συμπαθεστάτη μου φαίνεται και θα της ζητήσω να με ενημερώσει για τα ασυνόδευτα ανήλικα αν καταδέχεται να συνομιλεί με εγκληματικά ανήθικους και παρέθεσε αναρτήσεις της κας Αγαπηδάκη και άλλων στελεχών και βουλευτών της ΝΔ. 

Είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβετε μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε, είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό. Ανέφερε ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρωτοέκανε την καταγγελία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όχι σε εκδήλωση της κυβέρνησης.

«Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί». Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας». «Από την περίφημη κομπίνα του “σκόιλ ελικίκου ” του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ατοπήματα δικά του ή της κυβέρνησης του να έχουν μια ευρύτερη δημοσιότητα καθώς το διαδίκτυο φουντώνει, τότε παρεμβαίνει ακόμα και στην ΕΡΤ.