Ανάλυση: Γιατί κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας

 Ανάλυση: Γιατί κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποιεί την πολιτική συγκυρία υπό το βάρος των πολιτικών ευθυνών που εγείρονται για την κυβέρνηση από την διαχείριση-φιάσκο της κακοκαιρίας αλλά και εξαιτίας του φαινομένου των ανατιμήσεων και της ακρίβειας που αποκτά μεγάλες διαστάσεις.

του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Παράλληλα, επισημαίνεται και το γεγονός πως η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου με 115 νεκρούς χθες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει πλέον προσωπικά κατά του πρωθυπουργού υποδεικνύοντάς τον ως υπεύθυνο για το σύνολο των θεμάτων επικαιρότητας και τείνει να ενισχύσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να βάλει απέναντί του τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σκληρή αντιπαράθεση εφ΄ όλης της ύλης και να ηγηθεί αυτού του μετώπου αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα ενισχύει και το αίτημά του για την προσφυγή στις κάλπες για να φύγει, όπως είπε, “αυτή η κυβέρνηση της παρακμής”.

Δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ωστόσο, πως με την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να θέσει προ των (αντιπολιτευτικών) ευθυνών του και το Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Υπό το φως, μάλιστα, και των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝ.ΑΛ.

Γνωρίζει πως η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να επιφέρει πολιτικό αποτέλεσμα ως προς την κυβέρνηση, δεδομένου ότι θα συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, εισάγει, όμως, την πολιτική αντιπαράθεση σε σαφές προεκλογικό κλίμα μακράς διάρκειας.

Σεραφείμ Κοτρώτσος