• 13 Μαΐου, 2021

Ανακοίνωση της οικογένειας Καραϊβάζ: Είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι

 Ανακοίνωση της οικογένειας Καραϊβάζ: Είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη» αναφέρει η οικογένεια του αείμνηστου δημοσιογράφου δια μέσω των δικηγόρων Απόστολου Λύτρα και Παναγιώτη Κάσση.

Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΕ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Αθήνα

15/04/2021

Δικηγορικό Γραφείο Απόστολου Λύτρα

Δικηγορικό Γραφεία Παναγιώτη Κάσση»

Το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 το πρώτο λεπτό της διαφυγής των δραστών, αφού έχουν πυροβολήσει τον δημοσιογράφο.

Η τοποθεσία της κάμερας ασφαλείας που κατέγραψε τους δράστες βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο της εκτέλεσης και περίπου 750 μέτρα πριν οι δράστες καταφέρουν να διαφύγουν προς την παραλιακή – δίνοντας νέα στοιχεία στους αστυνομικούς για την διαδρομή που ακολούθησαν.

Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο ο δεύτερος εκτελεστής ο συνοδηγός κρατάει στα πόδια του το όπλο ενώ και οι δύο εκτελεστές φοράνε γάντια. Μία ακόμη λεπτομέρεια που τράβηξε την προσοχή των Aρχών είναι ότι το μηχανάκι έχει πινακίδα ενώ με μεγάλη ανάλυση ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του οδηγού μέσα από την αντανάκλαση του προσώπου του στο προστατευτικό του κράνους.

Το συμβόλαιο θανάτου των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει πλέον ένα συμβόλαιο τιμής για τους άνδρες της ασφάλειας που ψάχνουν μανιωδώς τους δράστες. Ένα προς ένα περνάνε από το μικροσκόπιο τα βίντεο απο κάμερες ασφαλείας προς αναζήτηση των πιθανών διαδρόμων διαφυγής που μπορεί να ακολούθησαν οι δράστες.

Μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφεραν οι Αρχές να έχουν στα χέρια τους περισσότερα από 100 βίντεο, τόσο από τα σημεία από όπου πέρασαν οι δράστες όσο και από την διαδρομή του δημοσιογράφου από τα τηλεοπτικά στούντιο στο Πικέρμι προς το σπίτι του.

Όλα αυτά εξετάζονται καρέ-καρέ, ώστε να εντοπίσουν τους δύο εκτελεστές με το μηχανάκι που χάθηκε από προσώπου γης.

Σύμφωνα με τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι δράστες κατευθύνθηκαν από Καρυάτιδως, Μεγίστης και Παραλιακή. Οι εκτελεστές με το μαύρο μπέβερλυ αμέσως μετά την στυγνή δολοφονία σαν να μην τρέχει τίποτα έφυγαν όλο ευθεία στην οδό Άννινου, περνώντας μπροστά από το σπίτι του δημοσιογράφου και στην συνέχεια έστριψαν αριστερά στην οδό Γρανικού, πέρασαν στην οδό Καρυάτιδων που είναι πιο μεγάλος δρόμος, αριστερά της Μεγίστης και όλο ευθεία βγήκαν στην Παραλιακή, όπου και σκόπευαν να χαθούν στην κίνηση στρίβοντας για Παλαιό Φάληρο.

Αυτή η κάμερα βρίσκεται στην οδό Μεγίστης και Ποσειδώνος περίπου 2 χλμ. μακριά από τη σημείο της δολοφονίας, όπου οι άνδρες της Ασφάλειας ψάχνουν για νέο υλικό.

Δεκάδες καταθέσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, που ήδη έχουν λάβει 17, ενώ έχουν ελέγξει περισσότερες από 30 πληροφορίες για αυτού του τύπου τα μηχανάκια.

“Είδα ένα που μου μοιάζει, το είδα εκείνη τη μέρα κά από το σπίτι μου στην οδο…”, αναφέρεται σε μία από τις τελευταίες μαρτυρίες.

Ο αριθμός των κλεμμένων μπέβερλυ που εξετάζονται είναι διψήφιος. Μάλιστα σύμφωνα με την προσομοίωση που έχουν κάνει στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας οι δράστες εκτιμάται ότι έχουν ύψος 1,70 με 1,80 με κανονική σωματοδομή. Θεωρείται σίγουρο ότι είχαν και άλλο όπλο μαζί τους ή ακόμα και χειροβομβίδα.

Πάντως τα βίντεο έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” τόσο για να βρεθεί η πινακίδα- αν υπάρχει στο μηχανάκι- όσο και αν τα ίδια άτομα εμφανίζονται και τις προηγούμενες μέρες γύρω από το σπίτι του δημοσιογράφου. Αν δεν εντοπίσουν άλλους, δεν αποκλείεται οι εκτελεστές να έδρασαν μόνοι τους και τους έλειπε η υποστηρικτική ομάδα όπως γίνει σε άλλες εκτελέσεις. Κάτι που δεν το θεωρούν απίθανο καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε σταθερό ωράριο και δρομολόγιο, ενώ δεν είχε αστυνομική φύλαξη.