• 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αμερικανικές εκλογές: Ανατροπή με αντεπίθεση Τραμπ – Νέα δημοσκόπηση του Reuters

 Αμερικανικές εκλογές: Ανατροπή με αντεπίθεση Τραμπ – Νέα δημοσκόπηση του Reuters

Δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το Reuters δείχνει ότι οι δυο υποψήφιοι για την Προεδρία των ΗΠΑ «κονταροχτυπιούνται» στην πολιτεία του Μίσιγκαν, και παρά το γεγονός ότι σε παναμερικανικό επίπεδο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται δημοσκοπικά, το γεγονός -σύμφωνα με αναλυτές- μπορεί να σηματοδοτεί αντεπίθεση από τον Τραμπ.

Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα και Φλόριντα έχουν την μεγαλύτερη δυναμική για την ανάδειξη νικητή στις αμερικανικές εκλογές.

Με το 28% των ερωτηθέντων στο Μίσιγκαν να έχει ήδη ψηφίσει, ο Μπάιντεν προηγείται σταθερά με 51% έναντι 44% του Τραμπ. Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε μια μονάδα.

Στη Βόρεια Καρολίνα, όπου έχει ήδη ψηφίσει το 18%, η διαφορά των δυο υποψηφίων είναι σχετικά μικρή, με 49% για τον Μπάιντεν και 46% για τον Τραμπ.

Στη Φλόριντα, ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε μόλις 2 μονάδες: 49% το ποσοστό του Μπάιντεν και 47% εκείνο του Τραμπ.

Οριακή η διαφορά των δύο και στην Πενσιλβάνια, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος μείωσε τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 45% (από 44%). Ο Μπάιντεν «έπεσε» στο 44% από το 51% της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα «πρωτεία» έχει αδιαμφισβήτητα ο Μπάιντεν, σε Ουισκόνσιν και Αριζόνα. Στην Ουισκόνσιν ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του κατά μία μονάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το ποσοστό του στο 51% έναντι 43% του Τραμπ. Στην Αριζόνα, το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψήφιου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, αγγίζοντας το 50%. Ο Τραμπ στην πολιτεία συγκεντρώνει 46%.

Όλα τα δεδομένα συνηγορούσαμ στην άποψη των ψηφοφόρων ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας και ο Τραμπ στην οικονομία.