• 21 Ιουνίου, 2021

Αλεποχώρι/Μέγαρα: Αναζωπυρώνεται η φωτιά- Εκκενώνονται οικισμοί

 Αλεποχώρι/Μέγαρα: Αναζωπυρώνεται η φωτιά- Εκκενώνονται οικισμοί

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα, προσπαθούν αυτή την ώρα να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εδώ και περίπου μια ώρα η εστία που βρίσκεται μέσα σε χαράδρα στην περιοχή Καλκάνι, ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τα Μέγαρα, έχει αναζωπυρωθεί με οχήματα της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο, ενώ μόλις πριν από λίγο ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος στην περιοχή.

Μερικές μέτρα μακριά, υπάρχει ένα οινοποιείο που έχει καεί μαζί με το σπίτι του ιδιοκτήτη, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και άλλα σπίτια στην περιοχή Πευκενέας. Το σημείο στο οποίο καίει η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσβατο, ωστόσο το θετικό είναι πως ο άνεμος την τελευταία ώρα έχει πέσει αισθητά.

Εκκενώνονται οικισμοί κοντά στον Πευκενέα.

Πυροσβεστική: Για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι. Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα. Μάλιστα, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα. Βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς», τονίζει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης, ενώ προσθέτει πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Ολυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.