• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλαλούμ στην επιτροπή για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη – Οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και το “υπηρεσιακό λάθος” που άναψε φωτιές

 Αλαλούμ στην επιτροπή για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη – Οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και το “υπηρεσιακό λάθος” που άναψε φωτιές

Μπάχαλο επικράτησε στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προσκόμισε τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento ζητώντας την εκ νέου αξιοποίηση αυτών από την Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν «επουσιώδεις» και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον Σταύρο Κελέτση της ΝΔ, επρόκειτο για «αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής».
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το προεδρείο της Επιτροπής επικαλέστηκε «υπηρεσιακό λάθος», επισημαίνοντας ότι ενώ είχαν αρχειοθετηθεί από την συνεδρίαση της 23.6.2021 αυτό δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, 43 περιπτώσεις υπόχρεων μεταξύ των οποίων και δύο πολιτιών αρχηγών συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Παύλο Πολάκη να κάνει λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει παιδική χαρά. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε όλα τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για την παράνομη εμπλοκή του πρωθυπουργικού ζεύγους με τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures και ζήτησε τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Έτσι, μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αρμόδια υπηρεσία της επιτροπής θα ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα αποφανθεί αν χρειάζεται νέος έλεγχος για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση

Τα όσα εκτυλίχθηκαν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος σημειώνει ότι «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο».

«Χθες, προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες. Σήμερα, μετά την κατακραυγή όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής” στη λίστα!» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη. Τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο».