• 11 Μαΐου, 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητεί τη συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

 Αδ. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητεί τη συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Πριν από 8 ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε χαρακτήρισε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα ή κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα «μάλωνε» όσους το υποστήριζαν. Σήμερα δήλωσε ότι όποιος αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και πρώην “μακεδονομάχος”, επικαλέστηκε παλαιότερη ομιλία του στο Βελλίδειο, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μου ετέθη το ερώτημα, αν ψηφιστεί και είμαστε κυβέρνηση τι θα κάνουμε. Θα δείτε στο βίντεο να λέω ότι, εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η ΝΔ, αν είναι κυβέρνηση δεσμεύεται να την τηρήσει απαρέγκλιτα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Και ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε την τοποθέτησή του, παραδίδοντας «μαθήματα πατριωτισμού»:

«Πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα, πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται ότι δύναται να το πράξει είναι ψεύτης και απατεώνας».

Ακολουθούν οι παλαιότερες δηλώσεις Γεωργιάδη στο Βελλίδειο, όπου φυσικά δεν υπήρχε κάποια αναφορά στα περί «δωρεάς» του ονόματος.

Πηγή: avgi.gr