Χαρίτσης: Η ΝΔ βλέπει τη συνεργασία ως πρόβλημα – Θεωρεί ότι η εξουσία της ανήκει δικαιωματικά

 Χαρίτσης: Η ΝΔ βλέπει τη συνεργασία ως πρόβλημα – Θεωρεί ότι η εξουσία της ανήκει δικαιωματικά

Την στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τη συνεργασία ως πρόβλημα. Και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η εξουσία της ανήκει δικαιωματικά. Αυτό προσβάλλει τους πολίτες και τραυματίζει τη Δημοκρατία μας. Και θα το πληρώσει στις εκλογές», τονίζει προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη νίκη του στις εκλογές για τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης που από την επόμενη κιόλας μέρα θα προχωρήσει σε αποφασιστικές τομές για την ανάσχεση της ακρίβειας, τη στήριξη των δημόσιων υποδομών, την εμπέδωση του κράτους δικαίου.

«Το ερώτημα είναι απλό και συγκεκριμένο: μία από τα ίδια ή αλλαγή πολιτικής;», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με το κομβικό σημείο που θα κρίνει την εκλογική αναμέτρηση και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη μετεξέλιξη του «ως εδώ» που εκφράζει η ελληνική κοινωνία σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα πολιτικής αλλαγής. Έχει έρθει η ώρα για μία νέα αρχή».

Για τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την πάταξη της ακρίβειας, αναφέρει: «Πρώτο βήμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα και στην ενέργεια. Δεύτερο βήμα, πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και αυστηροί έλεγχοι στην αγορά. Τρίτο βήμα, αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού για μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Τέλος, σχετικά με την συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει:  «Η προοδευτική κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα νομοθετήσει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση: με ρητή προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο ευάλωτων, ρύθμιση οφειλών και κανονιστικό πλαίσιο που θα δίνει δικαιώματα και ρήτρες αναδιαπραγμάτευσης στα χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας».

Σχετικά Άρθρα