Ιστορική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη: “Στείλε όταν φτάσεις” – Πλήθος κόσμου και στην Θεσσαλονίκη

 Ιστορική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη: “Στείλε όταν φτάσεις” – Πλήθος κόσμου και στην Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους. 

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων έδωσαν τον παλμό στην συγκέντρωση.

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο, τα σωματεία στην εταιρεία «Hellenic Train», αλλά και εργαζόμενοι από άλλους τομείς των Μεταφορών, από το αεροδρόμιο, τους ναυτεργάτες, τις αστικές συγκοινωνίες.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 πολίτες.

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή. 

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Καθ΄όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Ογκώδης διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη από μέλη της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές, μαθητές και φεμινιστικές οργανώσεις, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Με αυτοκόλλητα που αναγράφουν «η οργή μας να γίνει ποτάμι, 57 νεκροί», χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη.   

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», γράφει το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων ενώ ξεχωρίζουν αυτό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών που γράφει «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», το «Δεν σας χαρίζουμε τα παιδιά μας ορκιζόμαστε ότι θα σας γκρεμίσουμε» του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» που τονίζει το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανής συγκέντρωση στη Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πολης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιείται στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, η οποία έχει μετατραπεί σε διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί”, αλλά και “νέα νέα σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ”, μαθητές κρατούν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

Σχετικά Άρθρα