Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

 Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσης για την αποφυλάκισή της.

«Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ’ τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Εύας Καϊλή – Για άλλους δύο μήνες στη φυλακή

Στην φυλακή για ακόμα δύο μήνες θα παραμείνει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή (3/3) από το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπερασπιστική γραμμή της πρόταξε την ανάγκη να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, το αίτημα από τον δικηγόρο της Σβεν Μαρί δεν έγινε δεκτό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του».

Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύει η Le Soir, απορρίφθηκε επίσης το αίτημά του και θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

H ανακοίνωση

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει τον Mαρκ Ταραμπέλλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή γιατί, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο.

Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα