Καλλιθέα: Δημοτικοί σύμβουλοι στα δικαστήρια μετά από μήνυση πρώην χρυσαυγίτη, νυν υποψήφιου με τον Κασιδιάρη

 Καλλιθέα: Δημοτικοί σύμβουλοι στα δικαστήρια μετά από μήνυση πρώην χρυσαυγίτη, νυν υποψήφιου με τον Κασιδιάρη

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με την «Ελληνική Αυγή», τον συνδυασμό δηλαδή της Χρυσής Αυγής, που – μάλιστα – ο ίδιος,  εμφανίζεται ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη.

Και αυτό διότι ακολούθησε κλήτευση σε δίκη των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και στελεχών του ΚΚΕ, Νανάς Ιορδανίδου και Γιώργου Αντωνακάκη, όπως και δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Η μήνυσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης μήνυσης που είχε καταθέσει ο ίδιος εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ, το 2019, επειδή «κατέδειξαν τη δράση του ως ενός από τους εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ».

Η κλήτευση σε δίκη προκύπτει κατόπιν της νέας μήνυσης του συγκεκριμένου προς τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι στο σύνολό τους υπερψήφισαν (πλην των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής) σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, με το οποίο καταδικάζονταν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δηλώνονταν η συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τονίζονταν η ανάγκη απομόνωσης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής φωνής.

Ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του Εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας, τη στιγμή που η πρώτη μήνυση κατά των τριών εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέθηκε στο αρχείο!

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη, επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία για την αντιμετώπιση των «παραφυάδων» της ΧΑ.

Το ΚΚΕ μάλιστα σχολιάζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ο λαός της Καλλιθέας και όλης της χώρας, να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες, με τη δράση του και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό».

Στο Περιφερειακό συμβούλιο το θέμα

Η συγκεκριμένη υπόθεση «πήγε» μάλιστα στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής προς συζήτηση, αλλά συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή Αττικής, αρνήθηκε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το οποίο ζητούσε να καταδικαστεί η δίωξη δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας.

Μάλιστα, η Στέλλα Βαλαβάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα ανέπτυξε την σχετική πρόταση.

Μετά την άρνηση της διοίκησης Πατούλη να συζητηθεί το ψήφισμα έκανε την εξής δήλωση: «Είναι απαράδεκτη και προκλητική η δίωξη και καλέσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει και να απαιτήσει να πάψει η πρωτάκουστη δίωξη Δημοτικών Συμβούλων και να μην γίνει καμία δική. Η διοίκηση Πατούλη, από κοινού με τη Χρυσή Αυγή και τον Τζήμερο, αρνήθηκαν την πρόταση μας. Καλούμε τον λαό της Αττικής να βγάλει τα συμπεράσματα του, να εκφράσει για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά του αισθήματα, καταδικάζοντας ουσιαστικά την πολιτική δίωξη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας».

Σχετικά Άρθρα