Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καλπάκι: “Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή”

 Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καλπάκι: “Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή”

Με λαμπρότητα διεξήχθησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Καλπάκι παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, στην έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Καλπάκι αποτελεί σύμβολο που εκπέμπει παγκόσμιες αξίες, οι οποίες δεν εγκλωβίζονται στο χθες αλλά ανανεώνονται στο χρόνο.

«Επιλέγω να αναδείξω την κινητήρια δύναμη που είναι πηγή κάθε θαύματος του ελληνισμού. Την αγάπη δηλαδή για την εθνική ανεξαρτησία που ενώνει τους πολίτες. Είναι προυπόθεση της εθνικής μας ευημερίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο πρωθυπ[ουργός συνέχισε τονίζοντας πως το «ΟΧΙ» έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά.

«Σήμερα απευθύνεται σε έναν άλλο εισβολέα. Στη Ρωσία που καταπατά το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και ανάβει μία διπλή φωτιά στην Ευρώπη προκαλώντας αίμα στα μέτωπα με τα όπλα και αποζητώντας αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες με μοχλό την ακρίβεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός και ακολούθως έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία.

«Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που όσο υψώνουν την ρητορική τους τόσο βυθίζονται στην απομόνωση. Τα τρία αυτά γράμματα απευθύνονται σε όσους προκαλούν και απειλούν. Η άλλη όψη του ελληνικού “όχι” είναι το “ναι” στη σταθερότητα και τη συνεργασία. Οι θέσεις μας είναι σταθερές. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα. Τα επιχειρήματα μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, βουλευτές του Νομού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κώστας Σκούμας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και άλλοι.

Σχετικά Άρθρα