Η σύζυγος του υπ. Δικαιοσύνης σε εταιρεία…”ελίτ” από κοινού με τον γιό του Πάτση

 Η σύζυγος του υπ. Δικαιοσύνης σε εταιρεία…”ελίτ” από κοινού με τον γιό του Πάτση

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη κοινής εταιρείας του γιου του βουλευτή Γρεβενών Ανρέα Πάτση με την σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Σχετικό δημοσίευμα έχει σήμερα και η εφημερίδα “δημοκρατία” (πρωτοσέλιδο κάτω)

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο και πρωτοφανές η Αγγελική Στεργιούλη, μοριακή βιολόγος, σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης φέρεται να συμμετέχει σε εισπρακτική εταιρεία με ποσοστό 30% ενώ το 70% του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου το κατέχει ο Πάρης Πάτσης. Για το θέμα ενδέχεται να απαντήσει εντός της ημέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης. Φυσικά δεν υπάρχει ζήτημα οικογενειακής ευθύνης, ούτε είναι παράνομη η εταιρική σχέση της συζύγου του με τον Ανδρέα Πάτση. Είναι, όμως, ηθική, και κυρίως, πόσο αξιόπιστο είναι να λέγεται πως στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν για τον βίο και την πολιτεία του βουλευτή, όταν είναι αφενός κουμπάρος του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και, παράλληλα, είχε από κοινού εταιρεία με την σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης;

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρης Πάτσης μέχρι και χθες Τρίτη, ως στέλεχος της ΝΔ, συνεργαζόταν με τον ειδικό τομέα του κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια.

Από χθες το πρωί στην ιστοσελίδα της ΝΔ, κατέβηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τον Πάρη Πάτση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με την επωνυμία «ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION SERVICES ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ( εκ παραδρομής γράφτηκε πως πρόκειται για εισπρακτική, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνάγεται από τον τίτλο της- το libre δεν έχει εικόνα του καταστατικού της ώστε να διαπιστώνεται ότι ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο) συστάθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2016 και είναι καταχωμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αριθμό 140990301000. Μέτοχος με ποσοστό 70% στην εν λόγω εταιρεία είναι η ALL4TOURISM, η οποία κατά 50% ανήκει στη Sightgreen Ltd, ιδιοκτησίας Πάτση.

Το 30% της «ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION» ανήκει στη STAGG Συμβουλευτική και Εμπορική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ΙΚΕ η οποία ανήκει στην Αγγελική Στεργιούλη, σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Δείτε την καταχώρηση στο ΓΕΜΗ:

Εντωμεταξύ, η εταιρεία «STAGG (ΣΤΑΓΓ) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συστάθηκε την 17η Ιουλίου του 2020 και έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αριθμό 140339801000 και έχει διαχειρίστρια την Αγγελική Στεργιούλη.

Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα.

Σχετικά Άρθρα