Πούτιν: Η ελίτ της χώρας ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ισχυρίζεται ρωσόφωνη ιστοσελίδα – Τα πρώτα ονόματα

 Πούτιν: Η ελίτ της χώρας ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ισχυρίζεται ρωσόφωνη ιστοσελίδα – Τα πρώτα ονόματα

Μια νέα διάσταση στις διεργασίες που γίνονται στην Ρωσία από την ελίτ της χώρας σε σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει το ρεπορτάζ της ανεξάρτητης ρωσόφωνης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Meduza.

Όπως σημειώνει το ρωσόφωνο μέσο που εδρεύει στη Λετονία, τρεις μήνες από την έναρξη της αιματηρής «ειδικής επιχείρησης» του Πούτιν στην Ουκρανία, ο περίγυρός του είναι έντονα δυσαρεστημένος και ήδη φέρεται να συζητά τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Η τελευταία ημέρα στο Αζοφστάλ” -Συγκλονιστικό βίντεο πριν από την παράδοση των Ουκρανών στους Ρώσους (vid)

«Ο Πρόεδρος τα έκανε θάλασσα, αλλά όλα μπορούν να διορθωθούν – να φθάσουμε με κάποιο τρόπο σε συμφωνία [ με τη Δύση και την Ουκρανία] δήλωσε στο Meduza μία πηγή.

Επικαλούμενο αρκετές πηγές κοντά στην Ρωσική προεδρία το ανεξάρτητο μέσο μεταδίδει ότι αξιωματούχοι έχουν απηυδήσει με τον Πούτιν.

Ορισμένοι μάλιστα από τους συμμάχους του Ρώσου προέδρου εντός των τειχών του Κρεμλίνου φέρονται να πέταξαν την ιδέα να τον διαδεχθεί ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ή ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ως πιθανός υποψήφιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, Σεργκέι Κιριένκο.

Σχετικά Άρθρα