Σκουρλέτης: Ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας έμεινε στο ράφι

 Σκουρλέτης: Ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας έμεινε στο ράφι

Χαρακτηρίζοντας, στην αρχή της ομιλίας του το Συνέδριο ως κυρίαρχο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από αυτό.

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος υποστήριξε, πάντως, πως δεν είναι το μείζον πώς θα εκλέγονται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν.

Ως κεντρικό ζήτημα έθεσε το ότι ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας έμεινε στο ράφι.

Γιατί ο Μάιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την κυβέρνηση – Πώς ερμηνεύονται τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα, τι προβληματίζει

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, αντιπαραβάλλοντας τα όσα είπε χθες Πέμπτη ο κ. Τσίπρας για τα γεμάτα ταμεία που άφησε η κυβέρνηση.

«Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως ο Παύλος είναι αντιπροεδρικός. Όχι στη στοχοποίηση των διαφορετικών απόψεων, ναι στο διάλογο και στη σύνθεση».

Ο βουλευτής Επικρατείας άφησε αιχμές και για μια σειρά πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Να εξηγήσουμε γιατί οι καλές μας προθέσεις για τα ΜΜΕ κατέληξαν σε Βατερλό ή για τη διαχείριση του Ελληνικού. Να πείσουμε πως μάθαμε από τα λάθη μας, να αναδείξουμε ποια ήταν τα ασφυκτικά όρια με τα οποία κυβερνήσαμε. Γιατί δεν κουβεντιάσαμε για τις δημοτικές εκλογές; Η προηγούμενη κατάσταση στο κόμμα δεν μας έδινε κουράγιο για καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί είχαμε υπουργούς δύο ταχυτήτων, άλλοι που άκουγαν τα τμήματα πολιτικής του κόμματος κι άλλοι που δεν σήκωναν καν το τηλέφωνο»;

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η διεύρυνση του κόμματος δεν πήρε το σωστό δρόμο γιατί κατασκευάστηκαν ψευδοδιλλήματα, όπως «με το 3% ή με το 33%», «με τον πρόεδρο ή όχι», τα οποία χτίστηκαν από εξωθεσμικά κέντρα, των αντιπάλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και φιλικών δυνάμεων.

«Η ενωτική σύνθεση απόψεων είναι πρόκληση, δεν μας περισσεύει κανένας όταν καταρρέει ο πολιτικός αντίπαλος. Μεγαλύτερο όπλο μας είναι οι ισχυρές προγραμματικές δεσμεύσεις, χωρίς μισόλογα. Να καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ κι άλλες βαθιά νεοφιλελεύθερες προτάσεις. Να αναστείλουμε και να επανασχεδιάσουμε το χρηματιστήριο ενέργειας», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά Άρθρα