Ουκρανία: Διάγγελμα Μπάιντεν στις 22:30 – Σε εξέλιξη διπλωματικός μαραθώνιος για να αποφευχθεί η σύγκρουση

 Ουκρανία: Διάγγελμα Μπάιντεν στις 22:30 – Σε εξέλιξη διπλωματικός μαραθώνιος για να αποφευχθεί η σύγκρουση

Διάγγελμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αναμένεται να απευθύνει σε λίγη ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. 

Στο διάγγελμά του, αναμένεται να επαναλάβει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ανοιχτές στη διπλωματία σε ανώτατο επίπεδο σε συντονισμό με τους συμμάχους τους και στη βάση των διπλωματικών οδών που έχουν προσφέρει στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες.

Άλλωστε, οι διπλωματικές συνομιλίες των ΗΠΑ συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, που διήρκησε 50 λεπτά. Οι δύο ηγέτες φέρεται να ζητούν διαβεβαιώσεις για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. 

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο τελευταίος απέρριψε την επιθετική ρητορική της Δύσης και ζήτησε πραγματισμό στον διάλογο για την ασφάλεια. 

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του δεν επιθυμεί να ξεσπάσει ένας πόλεμος με επίκεντρο την Ουκρανία, ενώ επισήμανε ακόμη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα