Παραλίγο ατύχημα με F-16 Block52 – Το μαχητικό βγήκε εκτός διαδρόμου στα Χανιά

 Παραλίγο ατύχημα με F-16 Block52 – Το μαχητικό βγήκε εκτός διαδρόμου στα Χανιά

Παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block52 της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια προσγείωσης ενός διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Στην τελική φάση της προσγείωσης, κι ενώ το F-16 ευτυχώς κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, το μαχητικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και η πορεία του σταμάτησε λίγο μετά το τέλος του διαδρόμου προσγείωσης.

Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο των Χανίων ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είναι κοινός, τόσο για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και για τα πολιτικά αεροσκάφη που απογειώνονται και προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Ευτυχώς οι δύο χειριστές του F-16 δεν τραυματίστηκαν και βγήκαν από το μαχητικό αεροσκάφος αβλαβείς. Στο διάδρομο του αεροδρομίου των Χανίων έσπευσαν οι υπηρεσίες διάσωσης και το μαχητικό ρυμουλκήθηκε προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες βλάβες από την επαναφορά του στον διάδρομο. Κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος και τις πιθανές ευθύνες του εκπαιδευόμενου που καθόταν στο μπροστινό μέρος του κόκπιτ ή του εκπαιδευτή που βρισκόταν στην πίσω θέση του F-16.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το F-16D Block52+ δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σχετικά Άρθρα