Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για το θέμα με την Τουρκία – Συνομίλησε με Δένδια

 Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για το θέμα με την Τουρκία – Συνομίλησε με Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, θα βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα έτσι ώστε να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια σχετικά με την συνάντηση που είχε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Σάντσεθ με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι οποίοι συμφώνησαν στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας, με την προοπτική ναυπήγησης πολεμικών πλοίων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας άφησε «αιχμές» κατά της Μαδρίτης, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης που είχε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «να ακολουθούσαν κι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έχει ζητήσει η Αθήνα από τη Μαδρίτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε την Παρασκευή (19.11) τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχουν ανακύψει.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter:

«Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού ΠΘ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ @NikosDendias είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».

Σχετικά Άρθρα