Εικόνες καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

 Εικόνες καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Eικόνες καταστροφής από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα. Τι μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Οι φωτιές που έχουν πλήξει την Ελλάδα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ που μεταδίδουν τις νέες εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα.

Με τίτλο “Οι φωτιές στην Ελλάδα εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα, νεκρός ένας πυροσβέστης” το BBC αναφέρεται στις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα. “Τεράστια σύννεφα καπνού πλέουν πάνω από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους” μεταδίδει.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

CNN: “Δεν μας έμεινε τίποτα, η φωτιά τα έκαψε όλα”, αναφέρεται ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Αθήνα και αναγκάζει τις αρχές να απομακρύνουν κατοίκους. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που σκοτείνιασε τον ορίζοντα, λέει χαρακτηριστικά.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj5xor7u&playlistId=v-cdd03ac45lfd-st

Deutsche Welle κάνει λόγο για καλύτερη ετοιμότητα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των κατοίκων, ενώ παράλληλα αναφέρεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και σημειώνει πως τα φαινόμενα αυτά μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον αν δεν ληφθούν μέτρα.

Στο Aljazeera γίνεται αναφορά στην μεγάλη φωτιά που καίει τη Βόρεια Εύβοια και τη διάσωση των κατοίκων από την θάλασσα.

“Ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα έκανε τα δάση προσανάματα και φλόγες απειλούσαν κατοικημένες περιοχές, εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ιστορικά αξιοθέατα.” αναφέρει σε άλλο σημείο.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

“Πυρκαγιές ξαναζωντανεύουν κοντά στην Αθήνα – Η ζέστη δυναμώνει τις φλόγες” μεταδίδει το Reuters.

Στην πύρινη κόλαση στη χώρα μας εν μέσω του χειρότερου καύσωνα εδώ και 30 χρόνια αναφέρεται το Reuters. “Κόκκινες φλόγες φώτιζαν τη νύχτα στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, κάτοικοι εγκατέλειπαν προάστια, αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν κι οι Αρχές προειδοποίησαν για νέες πυρκαγιές την Παρασκευή, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και αναμένονταν ισχυροί άνεμοι” αναφέρει σε άλλο σημείο.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

“Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πυρκαγιές που καίγονται εκτός ελέγχου στην Ελλάδα και την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φωτιάς στα βόρεια της Αθήνας που άφησε έναν άνθρωπο νεκρό” μεταδίδει ο Guardian.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα